Prelucrarea datelor personale

Prelucrare date personale

O data cu explozia internetului si a utilizarii noilor tehnologii, protejarea datelor personale si asigurarea confidentialitatii acestora a devenit o chestiune tot mai presanta. Din acest motiv, s-au facut pasi tot mai importanti din punct de vedere al reglementarilor legale, culminand cu intrarea in vigoare a noului Regulamentului General privind Protectia Datelor Personale UE 2016/679 si legislatia nationala de implementare (cunoscute sub denumirea „Regulament RGPD” sau „RGPD”).
Aici gasesti toate informatiile relevante pe subiect. Este bine sa stii ca acest document priveste exclusiv prelucrarile de date personale realizate prin intermediul ziarului online Fotbal vest.

Sumar

 1. Cine suntem?
 2. Ce se intelege prin date personale?
 3. Ce se intelege prin prelucrarea de date personale?
 4. Ce categorii de date personale prelucram si prin ce mijloace?
 5. In ce scopuri prelucram date personale?
 6. Divulgarea de date personale unor destinatari si/sau terti
 7. In ce tari realizam prelucrari de date personale?
 8. Cat timp pastram datele tale personale?
 9. Cum iti protejam datele personale?
 10. Ce drepturi ai cu privire la prelucrarea datelor personale?
 11. Cum poti afla mai multe pe subiectul prelucrarii datelor personale?
 12. Actualizari ale politicii privind prelucrarea datelor personale

Cine suntem?

SC FOTBAL VEST SRL, desemnata aici sub denumirea „Fotbal vest”, este o societate comerciala organizata in baza legii romane, cu sediul social in orasul Timisoara, str. Macin nr.6, judetul Timis, avand codul de inregistrare fiscala RO14826259 inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. J35/1271/2002 ,telefon 0256.293.801 fax 0256.293.801 e-mail : webmaster@fotbalvest.ro
In sensul definit prin Regulamentul RGPD, Fotbal vest are calitatea de Operator atunci cand este vorba de prelucrarea datelor personale.

Ce se intelege prin date personale?

Datele personale sunt orice fel informatii prin care o persoana este identificata sau poate fi identificata, atat direct (de exemplu, prin identificatori precum nume si prenume), cat si indirect (de exemplu, o adresa de e-mail).

Ce se intelege prin prelucrarea de date personale?

Prelucrarea semnifica operatiunea, multitudinea sau succesiunea de operatiuni care se efectueaza asupra unor date cu caracter personal prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi: colectarea (de exemplu, prin intermediul unor formulare),inregistrarea pe diverse suporturi, organizarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, alaturarea ori combinarea, transmiterea sau dezvaluirea catre terti, stergerea sau distrugerea.

Ce categorii de date personale prelucram si prin ce mijloace?

In majoritatea cazurilor, prelucram date personale in urma unor actiuni pe care le initiezi tu in mod direct in relatia cu noi, in general prin mijloace electronice. Spre exemplu, realizam o prelucrare de date personale atunci cand:
 iti creezi un cont pe site-ul www.fotbalvest.ro si ne oferi informatii precum numele si adresa ta de e-mail;

De asemenea, prelucram date personale si in mod automat. Spre exemplu, vizitatorii www.fotbalvest.ro trimit automat la navigarea oricarei pagini a site-ului o serie de date tehnice cum ar fi adresa IP, tipul browser-ului, sistemul de operare etc. Folosim astfel de date pentru a studia statisticile referitoare la navigarea pe site, in scopul imbunatatirii experientei vizitatorilor acestuia.
Alte date tehnice sunt colectate prin intermediul fisierelor de tip cookies, atunci cand vizitezi www.fotbalvest.ro sau interactionezi cu reclamele noastre intalnite la navigarea pe internet. Mai multe detalii despre acest subiect gasesti in sectiunea Politica de cookies de pe site.

In ce scopuri prelucram date personale?

 1. in scopul de a-ti oferi produsele www.fotbalvest.ro.
  In functie de caz, acesta poate include:
  crearea si administrarea contului tau in cadrul www.fotbalvest.ro;
  asistenta pentru clienti si potentiali clienti.
  In toate aceste cazuri, prelucrarea datelor tale personale este necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre tine si Fotbal vest
  De asemenea, anumite prelucrari de date sunt impuse de legislatia fiscal-contabila in vigoare sau de legislatia privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.
  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. b (executarea unui contract) si lit. c (indeplinirea unei obligatii legale) din Regulamentul RGPD.
  In acest context, refuzul de a ne furniza date obligatorii (marcate ca atare prin *) atunci cand ti le solicitam ne va pune in imposibilitatea sa onoram cererile tale.
  2. in scop de promovare (marketing)
  Dorinta noastra este sa-ti oferim informatii relevante intereselor tale de moment referitoare la produsele Fotbal vest. De aceea, dorim sa iti trimitem prin canale de comunicare electronica (e-mail) informatii cu privire la produsele noastre..
  In cele mai multe cazuri, realizam comunicarile de marketing pe baza consimtamantului pe care ni l-ai acordat in prealabil. De exemplu, printr-un clic pe butonul “Ma abonez”. Dar este bine sa stii ca poti sa te razgandesti si sa-ti retragi acest consimtamant in orice moment, astfel:
   printr-un clic pe link-ul de dezabonare;
   prin contactarea noastra, folosind detaliile de contact mentionate.
  Daca ai deja un cont www.fotbalvest.ro putem sa ne bazam activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si a ne dezvolta activitatea comerciala. Insa in oricare astfel de situatii avem grija sa luam masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate.
  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date pentru marketing direct este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. a (consimtamant) si lit. f (interesul legitim).
  3. in scopul protejarii intereselor noastre legitime
  Nu exista situatii in care prelucram date personale pentru transmiterea catre terti:
   masuri de protectie a site-ului www.fotbalvest.ro si a utilizatorilor acestuia fata de atacurile cibernetice;
   masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente.
  Temeiul legal pentru aceste prelucrari de date este prevazut in Regulamentul RGPD in art. 6 alin. 1 lit. f (interesul legitim).

Divulgarea de date personale unor destinatari si/sau terti

In unele situatii, putem transmite, pune la dispozitie sau oferi acces la anumite date personale, relevante si necesare, unor destinatari si/sau terti  din urmatoarele categorii, in mod individual, in functie de scopurile prelucrarii anterior mentionate si de serviciile prestate de acestia:
 furnizori de produse si servicii
 furnizori de servicii de curierat;
 furnizori de plata sau financiar-bancare, in cazul clientilor care platesc cu cardul sau cumpara produse in rate sau prin credit;
 furnizori de servicii de marketing sau telemarketing;
 furnizori de servicii de cercetare de piata;
 furnizori de servicii IT legate direct de onorarea comenzilor;
 furnizori de servicii de gazduire web.
Din ratiuni de confidentialitate, securitate si protejare a intereselor comerciale, Fotbal vest nu poate sa divulge denumirea sau numele exact al acestor furnizor, ci doar categoriile din care acestia fac parte. In conditiile legii, lista completa si detaliata a datelor de contact poate fi pusa la dispozitia autoritatilor competente sau a persoanelor vizate interesate, la cerere. In cazurile cand ne revine o obligatie legala sau este necesar sa aparam un interes legitim (al Fotbal vest ori al unui tert),putem de asemenea sa divulgam anumite date personale. Ne vom asigura intotdeauna ca accesul destinatarilor si/sau tertilor la datele personale se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind securitatea si confidentialitatea datelor, in baza unor garantii adecvate sau in baza unor contracte incheiate cu acestia. Destinatarii si tertii au obligatia sa foloseasca datele personale pe care le primesc de la Fotbal vest sau la care Fotbal vest le permite accesul, in siguranta si exclusiv pentru scopurile precizate de Fotbal vest. Acestia au acces doar la datele personale strict necesare furnizarii serviciului solicitat de Fotbal vest si nu pot folosi datele in alte scopuri proprii.

In ce tari realizam prelucrari de date personale?

In prezent, prelucram datele tale cu caracter personal numai pe teritoriul Uniunii Europene.

Cat timp pastram datele tale personale?

Atunci cand exista prevederi legale de reglementare in materia arhivarii, pastram datele pe toata durata de timp prevazuta in legislatie.

Cum iti protejam datele personale?

Asiguram securitatea datelor tale personale prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate:
 pastram datele pe servere securizate si asiguram redundanta stocarii acestora;
 folosim tehnologii de criptare a informatiilor legate de plati.
Insa trebuie sa stii ca transmiterea de date si informatii prin internet sau prin intermediul altor retele publice nu este in totalitate sigura. Exista riscul ca aceste informatii sa fie interceptate si utilizate de catre terte parti neautorizate. Fotbal vest nu isi poate asuma responsabilitatea pentru vulnerabilitatile unor sisteme informatice care nu se afla sub controlul sau.

Ce drepturi ai cu privire la prelucrarea datelor personale?

Regulamentul RGPD iti recunoaste o serie intreaga de drepturi in legatura cu datele tale personale. Poti obtine informatii despre fiecare prin consultarea tabelului prezentat mai jos. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne poti contacta folosind detaliile de contact oferite. Atunci cand o vei face, este bine sa iei in consideratie urmatoarele aspecte:

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date personale. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile folosind adresa de e-mail aferenta contului tau Fotbal vest. In caz contrar, ne rezervam dreptul sa efectuam verificari suplimentare prin solicitarea de informatii care au ca scop confirmarea identitatii tale.
Furnizare informatii. In cazuri exceptionale, cand solicitarea ta este nefondata, repetitiva sau excesiva, ne rezervam dreptul sa respingem cererea de furnizare a informatiilor, in conformitate cu art. 12 din Regulamentul RGPD.
Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum 1 luna. Acest termen poate fi prelungit cu 2 luni in cazuri mai complicate, cum ar fi de exemplu situatia in care ai facut mai multe solicitari, sau cererea ta necesita operatiuni complexe.
Drepturile tertelor parti. Vom accepta orice solicitare si o vom trata corespunzator, avand in vedere ca raspunsul si solutia oferite sa nu afecteze drepturile unor terte parti, atunci cand aceasta posibilitate exista.

Drepturi legate de datele personale Detalii
Accesul la date Poti sa ne soliciti:

 sa confirmam daca iti prelucram datele cu caracter personal;
 sa iti punem la dispozitie o copie a acestor date;
 sa iti oferim informatii despre datele tale personale, cum ar fi de exemplu datele detinute, scopurile in care le utilizam, daca le divulgam unor terti si cui anume, daca le transferam in afara granitelor si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi ai cu privire la ele, cum poti face o plangere si cui o poti adresa, de unde am obtinut datele tale.

Rectificarea datelor Iti oferim in contul Fotbal vest posibilitatea sa corectezi aceste informatii in mod liber. Dar poti si sa ne soliciti sa rectificam sau sa completam datele tale personale, atunci cand consideri ca acestea nu corespund realitatii. Este posibil sa incercam sa verificam acuratetea datelor inainte de a le rectifica.
Stergerea datelor Poti sa ne soliciti sa iti stergem datele personale in situatia in care:

 acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost prelucrate; sau
 ti-ai retras consimtamantul, in cazul in care prelucrarea avea ca temei legal consimtamantul tau; sau
 dai curs unui drept legal de a te opune prelucrarii; sau
 datele au fost prelucrate ilegal; sau
 ne revine o obligatie legala in acest sens.

Este bine sa stii ca nu avem obligatia sa ne conformam solicitarii de stergere a datelor tale personale in cazul cand prelucrarea este necesara:

 pentru respectarea unei obligatii legale; sau
 pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care ti-am putea refuza solicitarea de stergere a datelor personale, pot exista si alte imprejurari in care nu suntem obligati sa dam curs unei astfel de solicitari.

 

Restrictionarea prelucrarii Poti sa ne soliciti o restrictionare a prelucrarii datelor tale personale in cazul in care:
 contesti exactitatea lor (vezi detaliile legate de rectificarea datelor), pentru a ne permite sa efectuam verificarile necesare; sau
 prelucrarea este ilegala, insa nu doresti ca datele sa fie sterse; sau
 datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care a fost realizata prelucrarea, dar ai nevoie de acestea pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; sau
 ti-ai exercitat dreptul de a te opune prelucrarii, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza in respectivul caz este inca in desfasurare.Este bine de stiut ca putem continua sa folosim datele tale personale in urma unei solicitari de restrictionare a prelucrarii, in cazurile cand:
 avem consimtamantul tau; sau
 pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau
 pentru a proteja afectarea drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelor Poti sa ne soliciti sa iti furnizam datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit prin mijloace automate. Sau poti sa ne soliciti, daca este tehnic posibil, ca datele tale personale sa fie portate direct catre un alt operator, dar numai atunci cand:
 prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul tau, ori pe incheierea sau executarea unui contract cu tine; si
 prelucrarea se face prin mijloace automate.
Opozitia la prelucrare In cazul in care consideri ca drepturile si libertatile tale fundamentale prevaleaza in situatia unei prelucrari a datelor tale personale avand ca temei legal un interes legitim al nostru, poti sa te opui in orice moment acestei prelucrari.

De asemenea, te poti opune oricand prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct (inclusiv crearii de profiluri), fara a fi necesara invocarea vreunui motiv pentru aceasta solicitare. Vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate Nu luam decizii automate sau de creare de profiluri care sa aiba efecte juridice ori alt efect semnificativ.

Cum poti afla mai multe pe subiectul prelucrarii datelor personale?

Poti sa contactezi in orice moment Responsabilul cu Protectia Datelor Fotbal vest:
 prin e-mail la adresa: webmaster@fotbalvest.ro;
 prin posta sau curier la adresa: Timisoara, str .Macin 6 cod 300137 – cu mentiunea In atentia Responsabilului cu Protectia Datelor Fotbal vest.
Pentru mai multe detalii cu privire la reglementarile in vigoare privind datele personale sau pentru a depune o plangere, te poti adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), la urmatoarele date de contact:
 prin posta sau curier la adresa: Bd. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucuresti;
 prin e-mail la adresa: anspdcp@dataprotection.ro;
 prin telefon la numerele: 0318.059.211 sau 0318.059.212.
Fara sa-ti fie afectat in vreun fel dreptul de a contacta in orice moment Autoritatea Nationala de Supraveghere, iti sugeram ca in prealabil sa iei legatura cu noi. Iti promitem ca vom depune toate diligentele pentru a rezolva pe cale amiabila orice problema aparuta pe subiectul prelucrarii datelor tale personale.

Actualizari ale politicii privind prelucrarea datelor personale

Deoarece traim intr-un mediu dinamic si in continua schimbare, ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica politica noastra privind prelucrarea datelor personale. Dorim sa reflectam toate schimbarile in modul in care prelucram datele tale personale, precum si orice modificari ale cerintelor legale privind acest subiect. Viziteaza periodic aceasta pagina pentru a te asigura ca ai mereu informatie la zi. Iar daca ai deja un cont Fotbal vest, vei fi informat printr-un mesaj in respectivul cont despre aceste actualizari.

Valabil din :  29.09.2019